Njut av fyverkerierna i Wild Rockets

När man ser att en spelautomat är utvecklad av de svenska spelutvecklarna från NetEnt så vet man att man snart ska spela ett högkvalitativt spel, då företaget gjort sig vida kända inom spelbranschen för den kvalité man levererar. Wild Rockets är inget undantag från detta påstående. Men NetEnt har även gett denna spelautomat en välkommen tvist i hur du spelar, både genom hjulen och hur du vinner.

Även om Wild Rockets har en standard spelplan med fem hjul så är det i form av en triangel. Detta gör att hjul ett och fem har tre rader, hjul två och fyra har fyra rader och mittenhjulet har fem rader. Detta kan se väldigt konstigt ut vid första anblick men det är en välkommen ändring till de klassiska spelautomaterna. När det kommer till hur du vinner så är det inte heller de vanliga vinstlinjerna du spelar för utan Wild Rockets ger dig möjligheten att vinna på 720 olika sätt. Detta gör att du endast behöver landa på tre av samma symbol under samma snurr för att vinna och dessa behöver vara på olika hjul.

Hur sätter jag igång och spelar på Wild Rockets?

Innan man sätter igång sitt äventyr så är det klokt att bestämma hur mycket man vill spendera inför varje snurr. Som många andra spelautomater så har du möjligheten att välja detta på två olika sätt i form av myntvärde och myntstorlek.

  • Myntvärde – Detta är exakt som det låter. Du väljer hur mycket ett mynt ska vara värt och du kan välja på en skala mellan 0,01 och upp till 0,5.
  • Myntstorlek – Även här är det ganska simpelt. Du väljer hur många mynt du vill satsa per snurr och du kan välja på en skala mellan 1 och 4.

Genom att du själv kan bestämma dina värden så kan du satsa mellan €0,5 och €100 per snurr, vilket passar många olika typer av spelare.

Vilka symboler bör jag ha ett extra öga på?

När man spelar så vill man självklart vinna de stora vinsterna och det finns symboler som sticker ut i Wild Rockets. Det finns högbetalande symboler så som blåa och lila raketer, gula bomber, ett orange fyrverkerihjul och smällare men också lågbetalande symboler så som J, K, Q, 10 och A. Men de du helst vill se dyka upp på hjulen är wild- och scattersymboler. Det är även dessa som skapar ett litet bonusspel och i listan nedanför förklaras dessa mer ingående.

  • Wildsymbolen – Denna symbolen ersätter alla symboler förutom scattersymbolen och när du lyckas landa på en wildsymbol så kommer du märka att den kan vara riktad antingen uppåt eller neråt. Detta är för att den kommer skjutas ut och göra alla symboler i den riktningen till wild, vilket ökar dina vinstchanser markant.
  • Scattersymbolen – Denna symbolen kommer i form av en fyrverkerilåda och kan hamna på alla hjul. Om du lyckas landa tre, fyra eller fem av dessa symboler kommer du få 10, 20 eller 50 free spins. Lägg också till att du kan få fler free spins undertiden du spelar på dina free spins vilket är ett välkommet tillägg.

wild rockets spelautomat

Wild Rockets är värt att testa

Om man tröttnat lite på de klassiska spelautomaterna så rekommenderar vi dig att testa din lycka i detta sprakande NetEnt-spel. Med en ovanlig uppsättning på hjulen, 720 sätt att vinna, wildsymboler som kan sträcka ut sig och free spins gör att denna spelautomat inte känns uttråkande då det alltid finns saker att göra.